BRONS op Hippiade 2015

geplaatst in: Geen categorie | 0

Op vrijdag 4 september werd de eerste proef gereden op het Nederlands kampioenschap in Ermelo. Met Prinsenburg Doutzen had ik mij gekwalificeerd in de klasse Z1 door reserve kampioen van Utrecht te worden.
Het weer werkte niet mee. De dagen voor en de dag zelf bleef het maar regenen waardoor de gras bodem van het federatie centrum veranderde in een grote modderpoel. De paarden hadden duidelijk last van deze bodem en niemand kon echt de prestatie neer zetten waar op van te voren was gehoopt. Doutzen liep erg goed en wilde alleen maar meer van de grond gaan om haar voeten droog te houden. Door de bodem was het geen strakke proef maar ik was tevreden over hoe we het hadden volbracht.
De proef bleek genoeg voor een 7e plaats in een ring van 30 deelnemers. Er waren twee ringen met Z1 deelnemers. Van de ringen mochten de beste 8 deelnemers overkampen op de volgende dag. We mochten dus door naar de finale!
Op zaterdag 5 september mochten we als eerste van start in de finale om 9 uur s ‘morgens. Doutzen had dezelfde vorm als de dag er voor maar nu mochten we van start op de een zandbodem die alle regen prima kon verwerken. We reden een fijne foutloze proef waarbij de expressie de hele weg kon worden behouden. Ik was tevreden. Toen we Doutzen terug naar de trailer brachten kreeg ik al bericht dat we goed hadden gescoord. We stonden op het moment aan de leiding nadat er 5 waren geweest. Ik was al meer dan tevreden want ondanks dat het goed was gegaan had ik niet verwacht dat het goed genoeg was voor een hoge score.
Het bleef lang spannend. Er hadden al enkele grote namen gestart en we stonden nog steeds op nummer 1. Tot ver na de helft bleven we 1 staan. Daarna kwamen er toch twee combinaties er nog net boven. Het scheelde allemaal niet veel.
Ik ben echt onwijs trots dat we deze derde plek hebben kunnen bemachtigen. Van te voren had ik hier niet van kunnen dromen. Vorig jaar kreeg ik Doutzen te rijden en was het nog maar de vraag of ze aan de gang zou komen en een jaar later wordt ons harde werken beloond met een bronzen plak! Trots op deze merrie met echt een fantastisch karakter!

(foto Hypic.nl )