Ingrid Gerritsen is geboren op 27-03-1989 en komt oorspronkelijk uit Den Haag. Als kind is zij verhuisd naar De Meern een plaats bij Utrecht waar zij nog steeds woont. In 2008 is zij geslaagd voor haar VWO diploma en is daarna twee jaar full time gaan werken in de paarden. In deze twee jaar heeft zij veel ervaring op gedaan. Daarna is zij begonnen aan de studie psychologie aan de Universiteit van Utrecht. In 2015 heeft zij haar bachelor psychologie afgerond in de richting Arbeid & Organisatie waarna zij er voor heeft gekozen zich volledig te richten op de paardensport.

Vanaf jongs af aan was Ingrid al te vinden bij de paarden. Ze reed bij de pony’s succesvol in de klasse Z en later werden deze successen voortgezet bij de paarden. Zowel bij de pony’s als bij de paarden werden regionale en nationale prijzen gewonnen. Bij de junioren en young riders deed Ingrid (inter)nationaal ervaring op en inmiddels heeft zij met meerdere paarden succesvol (inter) nationaal lichte tour gereden. Van 2006 tot en met 2012 werd Ingrid opgenomen in het Rabobank Talentenplan. Via het Rabobank Talentenplan heeft Ingrid enkele jaren getraind bij Alex van Silfhout en later bij Diederik van Silfhout. Daarnaast heeft zij lessen mogen volgen bij onder andere Vincent van Gasselt, Coby van Baalen, Emmelie Scholtens en Laurens van Lieren. Nu gaat zij regelmatig naar Johan Hamminga om onder zijn begeleiding haar paarden te trainen.

Ingrid is met haar onderneming Ingrid Gerritsen Dressage gestart in oktober 2015 nadat zij na haar studie had besloten zich volledig te willen richten op de paardensport. Ze richt ze voornamelijk op het geven van instructie en clinics waarbij haar studie psychologie goed van pas komt bij het begeleiden en coachen van combinaties naar de wedstrijden toe. Daarnaast brengt zij paarden uit voor eigenaren in zowel de nationale klassen als de jonge paarden competities zoals de Subli- en Pavo cup. Maar ook voor verkoop kunnen eigenaren bij Ingrid terecht.