Stallion of the Year 2016 WCYH Ermelo

geplaatst in: Geen categorie | 0

Op 29 en 30 juli werd in Ermelo het WK jonge paarden georganiseerd. Er was daarbij een rubriek voor goedgekeurde dekhengsten van 8 jaar en ouder op lichte tour niveau. Valdez werd hier voor uitgenodigd.

Het was een hele mooie ervaring om op dit internationale evenement te mogen rijden. Heel bijzonder om de sfeer op zo’n belangrijk kampioenschap te mogen proeven. Daarbij was het mijn eerste internationale wedstrijd na de junioren en young riders en Valdez zijn internationale debuut.

Valdez liet ook op dit evenement weer zien van een gouden karakter te beschikken en heeft zich super gedragen.

In de Prix st Georges liep Valdez een super constante proef met geen enkele onvoldoende tot het laatste onderdeel. In de uitgestrekte galop liet hij zien om nog over voldoende power te beschikken. Helaas leverde dat geen extra punten op. Desondanks nog een mooie score van bijna 66% ( enorm balen want de score had echt veel hoger uit kunnen vallen).

In de kur op muziek heb ik vooral op safe gereden en van iedere pas genoten. Valdez was super bij de les in het grote stadion en liep een foutloze kur. We kregen 69% voor ons optreden waarbij de score door 1 jurylid wat werd gedrukt maar waar de andere juryleden hele mooie scores gaven!

Met mooie linten en een berg aan ervaring kunnen we tevreden terug kijken op dit concours!

foto’s Elise Slob en www.Focussed.nl

20061129-IMG_2092 20061129-IMG_2104 20061129-IMG_2123